L'ORNITONIGMA

dilluns, 3 de setembre del 2007

Blanes i La Tordera, 03/09/07




Aquest migdia he estat fent una ullada pel port de Blanes (Girona). Entre les moltes Larus michahellis michahellis (veure foto), la majoria juvenils en diferents estadis de muda, i un petit grup de gavines rialleres L. ridibundus, hi havia un exemplar juvenil de Gavina corsa L. audouinii (veure foto). També un petit grup de Xatracs becllargs Sterna sandvicensis (veure foto).



A mitja tarda, m'he acostat a la desembocadura de la Tordera. He estat mirant el pas de marines durant tres quarts d'hora. No hi havia gaire moviment: Calonectris diomedea (1 ex. volant cap al sud), Sterna sanvicencis i S. hirundo, a més d'algunes Larus ribundus. A destacar un Larus marinus de 2n a.c. en direcció sud i a la llacuna de la riera un Chlidonias leucopterus juvenil (la qualitat de la fotografia és pèssima, però la escasa llum i les vibracions provocades pel vent, m'ho van posar una mica difícil; en fi, amb una mica d'esforç, s'aprecia).

També un Territ Variant jove Calidris alpina, 3 Charadris dubius i 1 C. hiaticula, un maquíssim Pluvialis squatarola adult encara en plomatge nupcial i un bon grapat de Larus ridibundus (393 ex.) i de Larus michahellis (110 ex., tots inmadurs). A més a més, un ex. adult i un altre juv. de Nycticorax nycticorax, que hi van aparèixer a última hora. Com sempre, els omnipresents collverds i les agossarades gallinetes.