L'ORNITONIGMA

dilluns, 24 de setembre del 2007

Darreres observacions a la desembocadura del ríu Besòs

La desembucadura del Besòs, aquest matí, no estava tant animada com els darrers dies. Hi romanien 1 Martinet blanc Egretta garzetta i un Blauet Alcedo athis (possiblement els mateixos que s'hi estan veient des de fa uns dies). La presència de limícoles, limitada a un grup de corriols petits (8 ex.) i 1 Actitis hypoleucos adult. Tampoc gaire sedimentació de passeriformes. Entre aquests, el més interessant un mascle de Luscinia svecica. Es tracta del 3r ex. que veig a aquest sector del riu. Amb anterioritat, hi vaig veure una femella (al mateix indret on avui he vist el mascle, ni un milímetre més amunt o avall; sembla que els hi agradi) i un possible jove/femella. Es a dir, tres observacions de 3 ex. diferents.


Egretta garzetta

Com a curiositat, entre l'estol de gavines rialleres, hi havia un ex. amb plomatge d'adult hivernal, però que mostrava una taca marró fosc a les terciàries, probablement indicatiu de 2n hivern en comptes d'adult (veure foto).


Larus ridibundus (davant un probable 2n hivern, al darrere un adult)

La part més entretinguda era sens dubte el parc. Hi vaig comptabilitzar fins a 6 Erithacus rubecula, un preciós mascle de Phoenicurus phonicurus, 5 Turdus merula, 1o Sylvia cantillans, 2 S. borin, 2 S. atricapilla, 1 Acrocephalus scirpaceus i 1 Carduelis carduelis. A més a més, voltant per la zona, hi havia un nutrit grup (14 ex.) de cotorretes de pit gris Myiopsitta monachus.



Phoenicurus phoenicurus