L'ORNITONIGMA

dijous, 3 d’abril del 2008

Premià de Mar, 01/04/08

El dimarts passat vaig estar controlant el pas d’aus marines front el port de Premià de Mar. En general, la cosa estava molt molt fluixa. Entre les 16:30 h. i les 18:30 h. vaig comptabilitzar:

Morus bassanus: 57 ex.


  • 28,5 ex./h.

  • El 91, 2 % en migració activa cap al sud, dels qual el 89, 5% eren adults.

Phalacrocórax carbo: Un adult cap al nord i dos inmadurs en direcció sud.
Larus melanocephalus: un ex. de 1er hivern cap al sud.
Larus ridibundus: 16 ex. (tant sols un adult; el 93,7% cap al sud).
Larus audouinii: 10 adults cap al nord.
Larus fuscus intermedius: un adult cap al sud.
Larus michahellis: present.

A més a més va entrar una Oreneta vulgar Hirundo rustica des del mar. A dins del port, hi havia una Gavina corsa Larus audouinii adulta i un Polit cantaire Numenius Phaeopus, que ahir encara hi era present, però associat a una Gamba roja Tringa totanus (comunicació personal d’en Jaume Castellà).

A la platja, l’arribada de passejants amb el bon temps no va permetre la formació del típic grup de gavines, especialment corses; no obstant això, a última hora, s’hi van ajuntar 18 ex., un dels qual estava marcat al tars dret amb anella de PVC blanca i dígits negres amb el codi XHL (ja controlada pel Jaume Castellà amb anterioritat).

Finalment comentar que en Jaume va localitzar un Corriol camanegre Charadrius alexandrinus a l’única àrea de cria que resta d’aquesta espècie al Maresme (precisament a Premià).





Larus melanocephalus, 1er hivern.



Numenius phaeopus