L'ORNITONIGMA

diumenge, 15 de febrer del 2009

Algunes gavines a Vilanova i la Gletrú, 14/02/09

Ahir a la tarda, nova jornada de gavines a Vilanova i la Geltrú (Garraf), però considerant que era dissabte, vaig posar molt baix el “llistó de les expectatives”. I en efecte, la cosa estava molt més que fluixa. Les platges estaven plenes de gent i gossos, i a la de Sant Cristòfol fins i tot i hi havia un tot terreny (sense comentaris). Evidentment la presència de gavines i gavians era testimonial. Com que el port era tancat, vaig haver de mirar-lo des del dic exterior. A dins encara romanien tres gavinetes de tres dits Rissa tridactyla, i en uns dels molls descasava un estol d’uns 150 gavians foscos Larus fuscus, encara que massa lluny per poder escombrar-lo detingudament per cercar anelles o veure si s’hi amagava alguna altre cosa interessant (fa uns dies hi voltava un L. argentatus.





En un grupet que estava més a prop vaig poder fer la lectura d’una anella. Un exemplar adult del projecte holandès de Norman Van Swelm: anella verde amb codi blanc ES92 al tars esquerre i sense anella metàl·lica.





A més a més, tres gavines corses a una altre part del port.

Quant a d'altres espècies, res especialment destacable. A un dels dics interiors del port hi havia 41 corbs marins Phalacrocorax carbo i a l’exterior, just davant la platja de Sant Critòfol, un Cabussó emplomallat Podiceps cristatus mudant a plomatge nupcial.