L'ORNITONIGMA

dimecres, 11 de febrer del 2009

Gavines a Vilanova i la Geltrú 09/02/09

Amb un parell de dies d’endarreriment publico aquest post sobre la última visita a Vilanova i la Geltrú (El Garraf). No va ser un dia de grans concentracions de gavines i gavians, amb uns 274 gavians foscos Larus fuscus, menys d’un centenar de gavians argentats L. michahellis, i poc més de mig centenar de gavines capnegres L. melanocephalus, entre el port i la platja de Sant Cristòfol. També va ser un dia pobre en lectures d’anelles, només dues:

1) Gavià fosc amb PVC blau amb inscipció blanca JT8N al tars esquerre i anella metàl·lica al dret. Es tracta d'un exemplar norueg.




2) I un exemplar de Gavià argentat de potes grogues amb anella verda al tars dret amb codi blanc PDYO. Forma part del programa d'anellament que es duu a terme al Delta de l'Ebre.





Però van aparèixer també diverses coses interessants. A la platja de Sant Cristòfol continuava l’exemplar de 1er hivern de Gavina cendrosa L. canus, i a dins el port romanien quatre gavinetes de tres dits Rissa tridactyla.




I a dins del port, un gavià que em va cridar molt l'atenció i que per les seves característiques penso que es tracta d'un Gavià argentat de potes roses Larus argentatus. A veure que n'opineu.