L'ORNITONIGMA

dilluns, 9 de gener del 2012

Anelles i altres marques del 2011

A més de les nombroses lectures d’anelles de cigonyes blanques que vaig fer als Aiguamolls de l’Empurdà, manca per comentar les poques que vaig fer d’altres espècies.

GAVINES I GAVIANS

Gavina capnegra (Larus melanocephalus)

Adult amb anella vermella i codi blanc H769 al tars dret i anella metàl·lica a l’esquerra, observat a la platja de Sant Cristòfol el 16/XII/11. Em sembla que pertany a un projecte hungarès.



Gavià fosc (Larus fuscus)

1) Adult amb anella blava i codi blanc V.583 al tars dret,  observat a la platja de Sant Cristòfol el 17 i 22/XI/11. Un vell conegut del projecte del danès Kjeld Tommy Pedersen. Inverna a la zona si més no des del 2009. Per les dades obtingudes, representa el primer registre d’aquesta temporada.


2) Adult amb anella groga i codi negre V2PC al tars dret,  observat a la platja de Sant Cristòfol el 22/XI/11. Anellada a Sprogø, Korsør, Dinamarca l’1/VII/06 per Lars Hansen. És un hivernant regular des del 2007.



ALTRES ESPÈCIES

Xarxet (Anas crecca)
Un mascle amb placa nasal groga i codi negre 5V X  5V. Es tracta d’un ocell marcat a França.

Flamenc (Phoenicopterus roseus)
Un adult amb anella grogra i codi negre FZXH a la tíbia dreta, observat el 29/XII/11 a l’estany del Cortalet, P.N. dels Aiguamolls de l’Empurdà (PNAE), (Girona).