L'ORNITONIGMA

dimarts, 15 de maig del 2012

Anelles de Gavina corsa

En els darrers dies he fet alguns controls d'anelles de Gavina corsa (Larus audouinii). Els tres primers corresponen a exemplars observats a Vilanova i la Geltrú. Mentre que els dos últims els vaig fer en una sortida al mar a 3 milles de la costa de Badalona.

10/05/12: Port de Vilanova i la Geltrú

1) Exemplar de 3r any calendari amb anella blanca i codi negre BBR7 al tars esquerre i anella metàl·lica al dret, que va ser anellat com a poll el 25/06/2010 al Delta de l’Ebre.

2) Adult amb anella blanca i codi negre AC5T a la tíbia dreta,

3) Adult amb anella blanca i codi negre BLH al tars dret i anella metàl·lica a l’esquerre. Aquest ejemplar, que no apareixia per Vilanova i la Geltrú des del 2010, va ser anellat com a poll al Delta de l’Ebre el 1988! Tot un rècord de longevitat: 24 anys!

4) Adult amb anella blanca i codi negre SML al tars dret i anella metàl·lica a l’esquerre. El 17 d’abril va ser observat al port de Catellò (País Valencià).

10/05/12: 3 milles a l'est de la costa de Badalona

5) Adult amb anella blanca i codi negre XHL al tars dret i anella metàl·lica a l’esquerre. Aquest exemplar va ser anellat com a poll al Delta de l’Ebre el 1995. La primavera passada i aquesta ha estat controlat a la nova col·lònia que es va formar al Delta del Llobregat.



6) Exemplar 2n estiu (3r any calendari) amb anella blanca i codi negre BC1W al tars esquerre i anella metàl·lica al dret, que va ser anellat com a poll al Delta de l’Ebre. 

2 comentaris:

murciabirder ha dit...

Hola Quique,
Muy interesante tus citas de Audouines anillados, especialmente lo del SML. Digo eso porque yo tambien la ví el 18/03/2012 en Calblanque (Cartagena) Murcia (37º36'15"N, 00º43'58"W). Mandó la cita a Doñana, y me contestó que ese anilla no existe!! Entonces pensaba que habia equivocado con el numero. Si tienes mejor suerte en encontrar su origin, puedes dejarme saber. Me correo electronico es richard.howard.spain@gmail.com, y mi blog www.murciabirder.blogspot.com.es.
Un saludo, Richard Howard.
P.d. Al intentar hacer este comentario, salio dos pajinas de publicidad distinctos, www.lineadirecta.com y www.aceitesdeolivadeeuropa.com. Para que sepas que cuesta encontrar como hacer un comentario al blog!!

Ocells del Barcelonès i rodalies ha dit...

Hola Richard.

Muchas gracias por la información. Tu dato es muy interesante. Lo que sé hasta el momento de este ejemplar es que a las 18:00 horas del 17/04/2012 fue observada en el puerto de Castelló, Castellón de la Plana/Castelló de la Plana, por José Luis Greño. La siguiente observación es la mía. Si obtengo algún dato más, te lo haré llegar.

Con respecto a la publicidad al hacer comentarios, gracias por avisarme. No tenía ni idea y es una cosa que me repatea. Me informaré sobre el tema y a ver si lo puedo solucionar.

Saludos.

Quique