L'ORNITONIGMA

dissabte, 25 d’agost del 2012

Per la conservació del Delta del Llobregat, Aturem Eurovegas!


Hauria d’haber-ho fet fa molt de temps, però si no era un all era una ceba i fins avui. L’administrador d’aquest blog, és a dir, jo, en Quique Carballal, s’ha posicionat en contra d’Eurovegas des d’un primer moment. Públicament però no ho havia fet explícit a través d’aquest mitjà que és el meu blog.

Quan vaig arribar a Barcelona, fa ja deu anys, em sentia molt afortunat de tenir tant a prop un indret tan excepcional com és el Delta del Llobregat. Acostumar-me a viure en una gran ciutat no va ser gens fàcil per mi, que sempre he estat un outsider de les urbes. El Delta del Llobregat va funcionar com una perfecta vàlvula d’escapament per fugir de l’enrenou urbanita. I com jo, suposo que molts altres ciutatdans i ciutadanes.

Una espasa de Damocles, però, penja sobre aquesta zona humida (la segona en importància de Catalunya després del Delta de l’Ebre) des que hi vaig arribar. L’ampliació del Port de Barcelona; la construcció de la tercera pista de l’aeroport i posteriorment de la nova terminal i l’expansió d’infraestructures viàries corresponents, es van anar menjant el delta de mica en mica. Projectes com ara el Barça Parc, van quedar suposadament en no res. I ara arriba el megaprojecte d’Eurovegas que acabarà de dilapidar el poc patrimoni natural que encara resta als voltants de Barcelona i la seva conurbació.

Si això és intrínsecament dolent, encara és pitjor el recolzament de les autoritats mitjançant el seu vistiplau, o la retòrica infame i ridiculitzadora amb la natura de molts mitjans de comunicació. La manca de principis i valors d’uns i d’altres ha deixat la porta oberta de bat a bat als especuladors, tots somniant amb el seu trocet d’aquest sucós territori.

En aquesta darrera, però no última, agressió contra el Delta, ha estat la ciutadania (com sempre) la que s’ha organitzat a través de la plataforma  "Aturem Eurovegas" per aturar aquest projecte.

Aquest bloc s’afegeix a aquesta plataforma i explicita el seu compromís amb la conservació del Delta del Lobregat.

En aquest enllaç teniu el manifest al que podeu adherir-vos: http://aturemeurovegas.org/manifest/