L'ORNITONIGMA

dimarts, 15 de maig del 2012

Anelles de Gavina corsa

En els darrers dies he fet alguns controls d'anelles de Gavina corsa (Larus audouinii). Els tres primers corresponen a exemplars observats a Vilanova i la Geltrú. Mentre que els dos últims els vaig fer en una sortida al mar a 3 milles de la costa de Badalona.

10/05/12: Port de Vilanova i la Geltrú

1) Exemplar de 3r any calendari amb anella blanca i codi negre BBR7 al tars esquerre i anella metàl·lica al dret, que va ser anellat com a poll el 25/06/2010 al Delta de l’Ebre.

2) Adult amb anella blanca i codi negre AC5T a la tíbia dreta,

3) Adult amb anella blanca i codi negre BLH al tars dret i anella metàl·lica a l’esquerre. Aquest ejemplar, que no apareixia per Vilanova i la Geltrú des del 2010, va ser anellat com a poll al Delta de l’Ebre el 1988! Tot un rècord de longevitat: 24 anys!

4) Adult amb anella blanca i codi negre SML al tars dret i anella metàl·lica a l’esquerre. El 17 d’abril va ser observat al port de Catellò (País Valencià).

10/05/12: 3 milles a l'est de la costa de Badalona

5) Adult amb anella blanca i codi negre XHL al tars dret i anella metàl·lica a l’esquerre. Aquest exemplar va ser anellat com a poll al Delta de l’Ebre el 1995. La primavera passada i aquesta ha estat controlat a la nova col·lònia que es va formar al Delta del Llobregat.



6) Exemplar 2n estiu (3r any calendari) amb anella blanca i codi negre BC1W al tars esquerre i anella metàl·lica al dret, que va ser anellat com a poll al Delta de l’Ebre. 

2 comentaris:

  1. Hola Quique,
    Muy interesante tus citas de Audouines anillados, especialmente lo del SML. Digo eso porque yo tambien la ví el 18/03/2012 en Calblanque (Cartagena) Murcia (37º36'15"N, 00º43'58"W). Mandó la cita a Doñana, y me contestó que ese anilla no existe!! Entonces pensaba que habia equivocado con el numero. Si tienes mejor suerte en encontrar su origin, puedes dejarme saber. Me correo electronico es richard.howard.spain@gmail.com, y mi blog www.murciabirder.blogspot.com.es.
    Un saludo, Richard Howard.
    P.d. Al intentar hacer este comentario, salio dos pajinas de publicidad distinctos, www.lineadirecta.com y www.aceitesdeolivadeeuropa.com. Para que sepas que cuesta encontrar como hacer un comentario al blog!!

    ResponElimina
  2. Hola Richard.

    Muchas gracias por la información. Tu dato es muy interesante. Lo que sé hasta el momento de este ejemplar es que a las 18:00 horas del 17/04/2012 fue observada en el puerto de Castelló, Castellón de la Plana/Castelló de la Plana, por José Luis Greño. La siguiente observación es la mía. Si obtengo algún dato más, te lo haré llegar.

    Con respecto a la publicidad al hacer comentarios, gracias por avisarme. No tenía ni idea y es una cosa que me repatea. Me informaré sobre el tema y a ver si lo puedo solucionar.

    Saludos.

    Quique

    ResponElimina