L'ORNITONIGMA

dijous, 30 d’octubre del 2008

Pelicà vulgar a Montoliu de Lleida

El passat 27/10/08 vaig veure a l’abocador de Montoliu de Lleida el Pelicà vulgar Pelecanus onocrotalus que varen trobar al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent (Lleida) el passat dia 10. D’ençà s’està veient a diversos indrets de les rodalies de la ciutat de Lleida, inclòs el mateix centre urbà de la ciutat (cliqueu aquí). Es tracta del mateix exemplar que van veure al setembre als Aiguamolls de l’Empordà i que prèviament havia estat observat a diversos països centreeuropeus (aquí podeu veure un esquema de la ruta migratòria que ha seguit). Viatja acompanyat d’un grup de cigonyes Ciconia ciconia.

Jo el vaig observat associat a un gran grup de cigonyes (330 ex.), i gràcies a la cortesia d’un pagès, que em va apropar amb el seu tractor al gran estol d’ocells, el vaig poder veure amb molt detall, a més de poder fer la lectura d’unes quantes anelles de cigonyes sense espantar-les. Al cap d’una estona tot el grup va aixecar el vol: una part de les cigonyes se’n van anar cap a l’abocador, mentres que la resta -amb les quals es trobava el pelicà- es van enlairar seguint una tèrmina i es van perdre cap a ponent. El dia 29 hi vaig tornar, però no hi era. Va ser observat, però, a Vallcalent per Marc Gálvez.





A veure qui troba a "Wally" el Pelicà.

1 comentari:

Raquel ha dit...

Ahir va sortir la noticia als informatius de TV3 i avui he anat a veure si el veia a l'abocador de Montoliu, era allà amb les cigonyes.