L'ORNITONIGMA

dijous, 21 de gener del 2010

Una tarda al Maremagnum de Barcelona

Després d’aquest llarg període d’inactivitat per causes diverses, aquesta tarda he trencat la dinàmica amb una petita sortida. Ha estat una cosa molt poc ambiciosa, però era més important el fet que no pas l’on, i com deia la meva besàvia “menos da una perrona”. Així doncs aquesta tarda, després d’espolsar els binocles i la càmera de fotos, he agafat el metro fins les Drassanes. Restava poc temps de llum, però el suficient per fer una ullada tranquil·lament a les gavines del Maremagnum.

Com és habitual per aquestes dates, voltava un bon grapat de gavines rialleres Larus ridibundus, alguns gavians de potes grogues Larus michahellis i un gavià fosc L. fuscus, que és el primer cop que el veig per allí, encara que no pas al proper port pesquer, on sempre roman algun. A més a més, un solitari Corb marí gros Phalacrocorax carbo es capbussava entre els vaixells del port esportiu i als molls de fusta, tres gralles Corvus monedula, competien amb les rialleres pels trossos de pa que algunes persones els hi llençaven.

I així, contemplant com un home gran alimentava a les gavines, vaig descobrir una que portava una anella de PVC: un adult amb anella blava i codi blanc NB30 al tars esquerre i anella metàl·lica al dret, que crec que forma part d’un programa d’anellament espanyol, tan aviat com sàpiga res informaré.



I tot seguit unes fotos dels protagonistes d'aquesta tarda.

Adult de Gavina riallera mudat a plomatge estival:




Adult de Gavià fosc:



Diversos exemplars de 2n any calendari de Gavià de potes grogues:




2 comentaris:

Javier Romera ha dit...

Hola Quique,

L'anella de la gavina és de les que posen al zoo de Barna, mira't el butlletí de l'ICO.

Records,

Xavi

Ocells del Barcelonès i rodalies ha dit...

Moltes gràcies, Xavi.