L'ORNITONIGMA

diumenge, 26 d’agost de 2007

Passeig per Sant Jeroni de la MurtraEls voltants del monestir de Sant Jeroni de la Murtra (Badalona) els freqüento sovint per proximitat a casa meva. Durant aquests dies, als residents habituals, bé estivals (Luscinia megarhynchos, Hippolais polyglotta, Muscicapa striata, per citar-ne alguns) bé sedentaris (Alectoris rufa, Athene noctua, Picus viridis, Clamator glandarius o Sylvia melanocephala, entre d'altres), cal afegir el goteig de migrants que ja es detecta des del començament de la primera quinzena d'agost.

El 15 d'agost vaig veure els primers exemplars en migració de Sylvia cantillans (2 femelles o joves), 7 Muscicapa striata, 1 mascle de Lanius senator sp. senator, 3 Phylloscopus trochilus i un Accipiter gentilis jove (potser aquest en dispersió). La dada més interessant d'aquesta jornada va ser una concentració d'Apus apus, que vaig calcular en 1000-1200 ex.

Ahir a la tarda, vaig veure les meves primeres Sylvia communis, un jove de Lanius senator sp. senator i dues espècies molt interessants. D'una banda, una femella d'Oriolus oriolus (la 1a vegada que veig aquesta espècie a la zona des de que vaig començar a visitar-la, fa ja tres anys) i un Anser anser en migració activa cap al sud!!!