L'ORNITONIGMA

dijous, 6 de desembre del 2007

Dia Memorable a Sant Adrià de Bessòs

El passat dia 4 de desembre el nostre company Xavi Larruy va gaudir a Sant Adrià de Besòs d’un dia, que ell va anomenar com a “Memorable”. Tot seguit us fair un recull de les seves observacions més destacades.

Al riu encara continuava l’Espaver Accipiter nisus que jo mateix vaig poder veure l’1 de desembre (sembla que es tracta de la segona citació d’aquesta espècie en aquest sector del riu); i aigües amunt del pont del tren, va veure aturat un jove en muda activa cap a 1r hivern de Gavina cendrosa Larus canus, que podria tractar-se potser del mateix exemplar que vaig veure des de la desembocadura el 13 de novembre (veure aquí).

D’altra banda, va fer un control del litoral comprès entre el port de Badalona i el port de Sant Adrià i utilitzant les seves paraules, va ser estranyament productiu. A l’alçada de la tèrmica (les tres torres) va veure un jove de Calabria grossa Gavia inmer i 2 becs de serra mitjans Mergus serrator (la última observació de l’exemplar que romania al riu la va fer el mateix Xavi el 20 de novembre); primer va veure un exemplar a prop del port de Badalona i més tard, des de la desembocadura dos exemplars volant cap al sub, però que una mica més tard van tornar a passar volant cap al nord. I per últim, pel que fa a aus aquatiques, li va semblar veure un Podiceps nigricollis (com que estava força lluny, no va poder concretar la determinació).

El més interessant estava, però, per arribar. Volant pel parc de la Pau (el que està tocant al Fòrum), va veure un Mussol emigrant Asio flammeus, que es va aturar primer a una palmera i després es va desplaçar a una zona de platja sense vegetació. Podeu veure una fotografia de l'exemplar.




Com diu en Xavi: mireu el mar que potser hi ha sorpresas…