L'ORNITONIGMA

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Dia mundial de les aus: contra la caça il·legal i cruel.

Aquest cap de setmana se celebra el "Dia mundial de les aus". Arreu del territori i de l'Estat ONGs i d'altres institucions organitzen diverses activitats per tal d'apropar al ciutadà al conexement de les aus del seu entorn més inmediat. A prop de Barcelona trobareu tota una agenda d'activitats al Delta del Llobregat, aquí teniu la informació. A Manlleu (Osona) hi podreu anar el proper cap de setmana i gaudir de xerrades, exposicions, concursos, anellament científic, sortida ornitològica guiada i tot un seguit d'activitats força atractiu. Aquí teniu tot el programa. Mitjançant aquestes activitats es podrà conèixer de ben a prop l'avifauna del nostre entorn, descobrir els seus secrets, els seus costums i molts altres aspectes.

Hi ha una cosa, però, que cal destacar: el gru problema que determinats mètodes de caça suposen per la conservació de moltes espècies migratòries. Anualment a Espanya es cacen 4 milions d'ocells mijantçant mètodes no setectius. Es tracta del parany o barraca, molt arrelat al País Valencià, Catalunya i Aragó. Es tracta d'una modalitat de caça cruel que consisteix en colocar branques i branquillons amb pega on els ocells resten enganxats.



SEO/Birdlife ha encetat una campaña de recollida de signatures per posar fi a aquesta pràctica prohibida per la legislació estatal i europea. La vostra signatura és molt IMPORTANT! Signeu aquí.

Moltes gràcies i feliç dia de les aus.

Tord. una espècie molt afectada per aquest tipus de caça.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si voleu credibilitat en el bloc, és necessari que en la votació sobre el nom d'ocells, n'hi hagi un d'encertat. En cas contrari, només provoqueu confusió en la gent que no coneix la fauna.
L'ocell de la fotografia és una cotxa cua-roja (Phoenicurus phoenicurus)

Ocells del Barcelonès i rodalies ha dit...

Estimat/da lector/a,

Entenc el seu comentari. La fotografia de la cotxa cua-roja pot induir a confusió. No obstant això, li diré que les esquestes fan referència a l'apart L'ORNITONIGMA, que s'hi troba a la pàgina que hi ha a sota de l'encapcelament del bloc, i així ho explicita el títol de cada enquesta. Com podràs veure a totes dues hi ha una opció correcta. Li facilito l'enllaç per si encara vol donar el seu vot.

http://ausalbarcelons.blogspot.com/p/introduexo-aquesta-nova-seccio-per-tal.html

Atentament.

Quique