L'ORNITONIGMA

dijous, 8 d’abril del 2010

Noves dades de Gavines corses a Vilanova i la Geltrú

Aquesta tarda he fet un tomb pel port de Vilanova, hi era sota mínims pel que fa a ocells. Només 1 subadult de Corb marí gros (Phalacrocorax carbo), 5 gavines capnegres (Larus melanocephalus), 3 ex. de 1r  hivern i 2 adults; 31 gavines corses (L. audouinii), 1 adult de Gavià fosc (L. fuscus),  i 11 gavians argentats de potes grogues (L. michahellis).



Entre les gavines corses, hi havia quatre exemplars anellats:

1) Adult amb anella blanca i codi negre 27Z al tars dret i metàl·lica a l’esquerre. Va ser anellat el 1997 al Delta de l’Ebre (13 anys!) i des d’aleshores és un visitant regular de les costes vilanovines.

2) Adult amb anella blanca i codi negre AA4R al tars esquerre i metàl·lica al dret. Va ser anellat el 2000 al Delta de l’Ebre.


















3) Adult amb anella blanca i codi negre ZYL al tars esquerre i metàl·lica al dret. Va ser anellat el 1996 (14 anys!) al Delta de l’Ebre i cada any fa escala a Vilanova durant la migració prenupcial.















4) Adult amb anella blanca i codi negre ATMA al tars dret i metàl·lica a l’esquerre. Va ser anellat al 2006 al Delta de l’Ebre, i aquesta temporada volta per Vilanova si més no des del 25/03/10.