Aquest serà un cap de setmana mogudet. D’una banda està la ICAO (Inspección costera de aves orilladas), que com cada any es fa durant la segona quinzena de febrer. Es tracta de recòrrer trams de costa per tal de localitzar cadàvers d’ocells marins (o qualsevol altre) que hagin estat arrossegats fins les platges, així com de pendre nota de l’estat de les platges (contaminació, residus...). La informació recopilada serveix per fer-nos una idea de la mortalitat , fenologia i altres aspectes de les aus pelàgiques que hivernen a les nostres costes. Podeu trobar tota la informació aquí.
Espulgabous mort a una platja del Maresme. |
Simultàniament se celebren les jornades d’observació d’ocells marins anellats amb PVC. Cada any centenars de gavines, gavians, corbs marins i d’altres espècies són marcats amb anelles de lectura a distància. La informació recavada permet conèixer i podet gestionar amb més eficàcia les seves poblacions. Pels que no són científics, però ens agrada col·laborar amb aquests projectes, resulta molt interessant saber la biografia dels ocells que viuen per les nostres contrades. Moltes vegades, una anella ajuda a aportar informació sobre plomatges, muda, datació, etc. i és una bona manera d’apendre amb espècies que moltes vegades presenten problemes d’identificació, com ara el gavians.
Gavina riallera anellada amb PVC. |
Doncs, aquest cap de setmana pertoca platges i anelles. Animeu-vos, ben us puc asegurar que és una manera bona i profitosa d’aprofitar el cap de setmana (si estàs una mica boig).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada