L'ORNITONIGMA

dimarts, 13 de novembre del 2007

Últimes observacions al Besòs


Mascle de Sylvia atricapilla

El passat dia 10/11/07 en Xavi Larruy feia un resum de les observacions més interessants que havia fet al tram final del riu Besòs.


Informava que el 05/11/07 havia vist un Xarxet Anas crecca a la desembocadura i el dia 09/11/07 hi havia 2. El 11/11/07 vaig veure els 2 ex. al tram comprès entre el pont de la Renfe i el de Cristòfol de Moure. El mateix dia 5 també va veure una Gavina corsa Larus audouinii davant la desembocadura. A l'endemà va veure un Morell de plomall Aythya fuligula a Santa Coloma de Gramanet, entre el pont del Potosí i el pont Vell i 95 corbs marins Phalacrocorax carbo en migració activa. El 07/11/07 va descobrir un Becadell sord Lymnocryptes minimus a la desembocadura i continuava el Cabusset Tachybaptus ruficullis a la nova bassa. Com el dia anterior, també va veure un grup de 55 corbs marins migrant. I al parc de la Pau (Sant Adrià de Besòs) va trobar-hi una Tallareta cuallarga Sylvia undata. El dia 09/11/07 al parc del Besòs (Sant Adrià de Besòs) hi havia un Colltort Jynx torquilla i una Puput Upupa epops, un Reietó Regulus regulus al parc del Litoral (Sant Adrià de Besòs), un Bec de serra mitjà femella Mergus serrator pescant dins la desembocadura, que jo vaig tornar a veure el 11/11/07 a uns 100 m. de la costa, just davant la platja. A la desembocadura també hi va veure una Verderola Emberiza citrinella en migració, un Rascló Rallus aquaticus i un Corb marí emplomallat Phalacrocorax aristotelis. I finalment una citació tardana de Calidis alpina: un ex. entre el pont de Cristòfol de Moura i el de l'autopista.

El dia 11/11/07 destacar la presència de dues aloses que continuaven a la desembocadura si més no des del 31/10/07, tot i la forta pressió humana a l'indret (en vaig comptar fins a 23 pescadors, si afegint que era diumenge, imagineu la quantitat de gent passejant o fins i tot dos ciclistes al voltant de la llacuna nova). A més a més dos grupets de lluers Carduelis spinus: un de 3 ex. i un altre de 16 ex. Sembla que aquesta temporada n'estan entran en bona quantitat.