L'ORNITONIGMA

dimarts, 13 de novembre del 2007

Pel litoral nord del barcelonès

A mitja tarda, aprofitant que tenia lliure, vaig fer una ràpida visita pel litoral del barcelonès nord, entre Montgat i la desembocadura del Besòs. Una rapidesa imposada, ja que tenia poc més d'hora i mitja abans que marxés la llum.
Front Montgat, hi ha unes instal·lacions piscícoles, per les que tenen molta querència els corbs marins. Hi vaig comptar un mínim de 360 ex. reposant a les baranes i sobrevolant-los un Mascarell adult i un Paràsit gros Stercorarius skua. El litoral badaloní, però, estava buit d'ocells, tant sols unes poques gavines rialleres. Com que restava molt poc temps de llum, m'he adreçat com un llampec fins la desembocadura del ríu Besòs. Ni rastre del Bec de serra mitjà que havia vist el diumenge. En canvi, sí que he comprovat que continua a la desembocadura el Rascló que va veure en Xavi Larruy fa uns dies.
L'al·legria la va donar un estol de gavines rialleres. Aquesta hora és perfecta per comptar els exemplars que s'alimenten riu amunt i baixen al dormiders de la costa. En un d'aquest estols vaig identificar un 1r hivern de Gavina cendrosa Larus canus que en arribar a la desembocadura ha tombat cap al nord integrat a l'estol de L. ridibundus.