L'ORNITONIGMA

dimarts, 10 de juny del 2008

Entrevista al Xavi Larruy sobre el ríu Besòs


Avui, a la edició del Barcelonès nord del diari El Punt, hi surt publicada una entrevista feta al biòleg Xavi Larruy, que des de fa anys treballa en l’estudi i la conservació del ríu Besòs. Al llarg de l’entrevista, en Xavi destaca les intervencions que varen permetre una millora substancial de la qualitat del ríu i que han estat rellevants per l’asentament de diverses espècies animals. Paral·lelament denuncia d’altres que han esta molt contraproduents i poc efectives per a la recuperació de la biodiversitat; i reflexiona sobre la necessitat de buscar l’esència i no només una estètica, que deriva en el concepte que ell anomena encertadament artificialitat. Per finalitzar fa una reflexió que no per evident resulta menys interessant: la conciència conservacionista comença per estimar el que tenim més a prop. No puc estar-hi més d’acord: aquesta és la primera i –en la meva opinió- millor manera de dur a terme una bona pedagogia ambiental.


Al següent enllaç podeu llegir l’entrevista sensera : http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/entrevistes/index.html?p_idcmp=2890151

NOTA: Tingueu present que en la entrevista hi ha errades, que no corresponen a l’exposició d’en Xavi, si no a la interpretació del periodista.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si os gustan los animales, cosa que es que SI. Os recomiendo que visiteis ullastrellnatura.blogspot.com
Es un blog muy, pero que muy educativo.