Amb una mica de retard faig aquest report sobre la visita que vaig fer el passat dia 8 de gener al port d'Arenys de Mar i les seves rodalies. La intenció era relocalitzar el Sit blanc i prospectar d'altres zones que en un principi semblaven adienes per a l'espècie. El resultat va ser infructuós, tot i que vaig escombrar tot el port i la zona de platjes que n'hi ha al sud i al nord: platja de la Picòrdia, platja primera i platja de Caballó, fins arribar a Canet de Mar. No obstant això, a l'endamà va ser relocalitzar al dic del port per l'Àlex Comas (veure aquí) i l'Enric Badosa (veure foto).
El dia, però, va donar alguna cosa interessant, com ara un gran estol de Puffinus yelkouan i P. mauretanicus (en un 80 % i un 20 % respectivament) de més o menys un 200 ex. que es movien davant la platja de Caballó. Van apropar-se molt a la riba on van romandre sedimentades una bona estona. Penjo una fotografia documental (testimonial).
Puffinus yelkouan i P. mauretanicus
En aquesta mateixa platja descansava un estol de làrids format majoritàriament per gavians argentats Larus michahellis (106 ex.) i gavines capnegres Larus melanocephalus (60 adults, 7 ex. de 2n. hivern i 2 ex. de 1r hivern). Algún dels adults ja havien començant a adquirir el plumatge d'estiu. Es tracta d'una muda parcial que inclou el cap, el cos i les primàries més externes. A l'exemplar de la fotografia, es pot veure com afecta al capell i les plomes auriculars. Barrejats també hi havia un parell de xatracs becllargs Sterna sandvicencis, algunes desenes de gavines rialleres i quatre Larus fuscus (2 adults i 2 inmadurs).
Larus melanocephalus adulta mudant a plomatge d'estiu.
Sterna sandvicensis
D'altra banda, al port encara hi era present l'adult de Gavina corsa i tres gavians foscos.
Les dues primeres fotografies corresponen a un exemplar de 2n hivern (3r any calendari). La següent però és un individu de 2n any calendari: es pot veure com una part de les escapulars han estat reemplaçades, i encara reté la majoria de les coberteres alares, les primàries i, tot i que aquí no es vegi, també les plomes de la cua.
Cal comentar que vaig veure alguns gavians i alguna gavina capnegra també amb taques d'oli. La pajoria estaven tacades a la panxa; tanmateix hi havia una michahellis amb el cap tacat (veure foto).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada