Ahir vaig veure la primera Tòrtora Streptopelia turtur de la temporada a Sant Jeroni de la Murtra (Badalona). Curiosament va coincidir amb el primer registre a la zona de La Tordera (podeu veure el bloc d’en Xavi Romera).
Aquesta espècie recent arribada s’afegeix, doncs, al grup d’espècies reproductores a la zona. Els més primerecs com ara el Bitxat comú Saxicola torquatus o el Tallarol capnegre Sylvia melanocephala, ja estan ben enfainats alimentant les seves llocades. Així doncs, al recorregut que hi faig habitualment hi havia dues parelles del primer, una mostrant signes d’alarma davant la meva presència, i l’altra portant becada (els dos membres de la parella). De Tallarol capnegre, en vaig descubrir un niu gràcies a a un serp verda Malpolon monspessulanus. La parella de tallarols va muntar un enrenou tant gran davant la presència del potencial depredador, que no hi havia cap mena de dubte de què el niu era molt a prop. Una dosi de paciència i una prudent distància, em van permetre veure, un cop passat el perill, com feien entrades i sortides a uns matolls duent becada i treient sacs fecals.
Sylvia melanocephala, mascle.
I mentre uns ja van tant avançats, d’altres encara estan començant. Així hi havia una intensa activitat canora dels estivals que no fan gaire dies que han arribat: un mascle de Puput Upupa epops, cinc mascles de Rossinyol Luscinia megarhynchos i un mascle de Mosquiter pàl·lid Phylloscopus bonelli. Als estivals s’han d’afegir els residents: un Tudó Columba palumbus cantant des d’un pi, un Merlot Turdus merula cantant des d’una alzina, diversos mascles de Trist Cisticola juncidis i Rossinyol bord Cettia cetti, un mascle de Tallarol de Casquet S. atricapilla i un bon nombre de gafarrons Serinus serinus entre d’altres...
Upupa epops
Columba palumbus
Turdus merula, mascle.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada