L'ORNITONIGMA

dissabte, 1 d’agost del 2009

Gavines a Barcelona

Ja fa un temps que volten el joves de gavians i gavines rialleres per les costes de Barcelona. El primer jove de Gavià argentat (Larus michahellis) el vaig veure al port de Vilanova i La Geltrú el 22/VI/09. Però és potser ara, en aquestes dates, quan aquests inexperts que comencen la seva aventura es fan molt més evidents. Aquests “adolescents” s’apleguen en grups per a buscar menjar, i les ciutats són uns bons llocs on fer-ho. Això ho saben bé. I saben també que hi ha zones especialment bones: aquelles on hi ha un tràfec permanent de turistes menjant entrepans, gelats i un munt de coses... sempre hi haurà alguna resta que aprofitar, no sense abans defensar-la dels seus companys, que encara que semblen tips sempre troben un buit per un tros de pa abandonat o cedit caritativament per algun d’aquests estiuencs. Encara que no sempre se’l emporta el més fort, també estan els llestos, mireu la seqüència de fotos.






La passarel·la que duu al Maremmagnum es un lloc excel·lent. A finals de juliol un bon grapat de gavians joves estaven a l’aguait de la més petita de les molles que arribés al terra o llencessin a l’aigua. Amb ells, algunes rialleres i el millor de tot, un jove de Gavina capnegre que no volia perdre l’oportunitat d’un àpat fàcil.

Larus ridibundus


Larus melanocephalus

2 comentaris:

David Moret ha dit...

M'alegro que hagis tornat a publicar després de tantes setmanes, Quique. Suposo que sóc l'única persona que troba a faltar els gavians en els terrats de l'Eixample.

Quique ha dit...

Gràcies, David. L`unic no crec, però del pocs segur que sí.