L'ORNITONIGMA

dijous, 12 d’agost del 2010

Galícia: Observacions de gavines anellades

Durant els darrers dies he estat fent molta observació de gavines, cercant anelles i n’he trobat unes poques d’anellades. Els registres d’aus anellades, els vaig fer a la maresma de Carregal (Ribeira, A Coruña) i a l’Esteiro da Foz (Nigrán, Pontevedra). Vaig localitzar set exemplars anellats de tres espècies diferents. A continuació podeu veure les dades dels registres:

Gavina capnegre (Larus melanocephalus)

1.    Adult amb anella verda i codi blanc 253 al tars dret i metal a la tíbia esquerra, observat a l'Esteiro da Foz (A Ramallosa, Nigrán, Pontevedra). Exemplar anellat al juny del 2006 a Pas de Calais (França). És un hivernant regular en aquesta zona de Pontevedra.

Gavià fosc (Larus fuscus)

1.     Adult amb anella blanca i codi negre 6:UO al tars dret i metal a l’esquerre, observat a Corrubedo (Ribeira, A Coruña). Va ser anellada com a femella adulta al juny del 2009 a Burhou, Alderney.

2.    1r estiu (2n any calendari) amb anella blanca i codigo negre 8.V8 al tars dret i metal a l’esquerre, observat a Corrubedo (Ribeira, A Coruña)Va ser anellada com a poll al juliol del 2009 a Burhou, Alderney. Tant aquest exemplar com l’anterior, són aus marcades a les Islas del Canal dintre del projecte de Paul K. Veron.


Foto: Paul K. Veron.

Gavià argentat (Larus michahellis)

1.     Adult amb anella verda i codi blanc PDXK al tars esquerre i metal al dret. Aquest exemplar va ser anellat al 2007 a la colònia del Delta de l’Ebre, i des d’ençà és un visitant regular de la costa gallega on passa llargs periodes.
2.     Adult amb anella verda i codi blanc PCXC al tars esquerre i metal al dret. Aquest exemplar va ser anellat al 2006 a la colònia del Delta de l’Ebre, i és el segon cop que es registra a les costes gallegues.
3.     Jove amb anella verda i codi blanc PHHY al tars dret i metal a l’esquerre. Anellat com a poll al delta de l’Ebre al juny del 2010. Als tres mesos ja volta per l’Atlàntic!
4.     Adult amb anella verda i codi blanc PDWT al tars esquerre i metal al dret. Anellat com a poll al maig del 2007 al Delta de l’Ebre.

Ruta de les Larus michahellis