El tram comprès entre Badalona i Premià va ser sens dubte el més aborrit: molt poca cosa tant al marcom a les platges, si d'acàs comentar que vaig veure uns quants grupets de Gratapalles Emberiza cirlus, com aquest mascle fotografiat a la platja de Premià de Mar.
Al port d’Arenys de Mar, hi havia una bona concentració de corb marin gross Phalacrocórax carbo: 63 ex. (la majoria inmadurs). Del Sit blanc, però, ni rastre; la última citació és del 05/02/07 (Enric Badosa, Dani Burgas i Lluís Hernández).
A la platja de L’Espigó, a Canet de Mar, hi havia un bon estol de làrids, la majoria gavines: 69 Larus ridibundus, 43 L. melanocephalus i un adult de L. audouinii, que ben bé podria ser el que està hivernant al port d’Arenys. També un bon grapat de gavians de més de 50 ex., format bàsicament per L. michahellis, i tant sols un adult i un 3er hivern de L. fuscus (graellsii/intermedius). Associats al grup de gavines hi havia dos Sterna sandvicensis.
Larus melanocephalus adulta amb plomatge nupcial.
Larus audouinii
El més interessant el vaig trobar a Pineda de Mar, on vaig veure una de les calàbries Gavia immer que estan hivernant per la zona. I vaig tenir sort, perquè amb la forta ventada de component E-NE, el marejol i la mar de fons de l'est que dificultaven l’observació, trobar un bitxo d’aquestes característiques que no para de capbussar-se, és com buscar una agulla en un pallar. De fet, tant sols vaig veure tres capbussons emplomallats Podiceps cristatus i poca cosa més. No obstant això, fa dos dies hi romanien les cinc calàbries (veure aquí).
Finalment vaig apropar-me fins a Blanes per veure si localitzava la Gavina capnegra americana Larus atricilla, i fidel als seus costums, descansaba amb un grup de rialleres a un dels pantalans del port esportiu. Va ser localitzada pel Marcel Gil el passat 10/11/07 (veure aquí). Aquí teniu un parell de fotos:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada