L'ORNITONIGMA

dilluns, 24 de setembre de 2012

Xoriguer anellat

El 22 de setembre vaig observar a Can Dimoni (Delta del Llobregat) una femella adulta de Xoriguer comú (Falco tinnunculus) amb una anella de PVC verda i codi blanc HN al tars dret. Al tars esquerre portava una anella metàl·lica.Durant l'observació no em va quedar clar si el codi de lectura era de 2 ó 3 dígits. A mi em va semblar de dos i cercant a la xarxa només vaig trobar un projecte que s'hi ajustés.  Es tracta del projecte suís del Dr. Martin Spiess, que el 2006 va anellar amb aquest color i dos dígits a un dels tarsos. Com s'indica en el web de cr-birding, l'objectiu era: "Birds are ringed in Switzerland as adults to study emigration, immigration and philopatry".

Algú sap si hi ha algun projecte semblant o bé la lectura sigui incomplerta? 

Moltes gràcies.El 22 de setiembre observé en Can Dimoni (Delta del Llobregat) una hembra adulta de Cernícalo común (Falco tinnunculus) anillado con PVC verde y código blanco HN en el tarso derecho. En el tarso izquierdo tenía una anella metálica.

Durante la observación no estuve seguro de si el código de lectura era de 2 ó 3 dígitos. A mí  me pareció de dos y buscando en la Red sólo encontré un proyecto que se ajustase a mi lectura. Se trata del proyecto suizo del Dr. Martin Spiess, que el 2006 anilló con este color y dos dígitos en uno de los tarsos. Como se indica en la web de cr-birding, objetivo era: "Birds are ringed in Switzerland as adults to study emigration, immigration and philopatry".

¿Alguien sabe si hay algún proyecto parecido o bien la lectura es incompleta? 

Muchas gracias.