L'ORNITONIGMA

dimecres, 12 de setembre del 2012

Limícols al Remolar: Territ pectoral


Ahir dimarts, 11 de septembre, al matí em vaig apropar a la maresma del Remolar-Filipines (Delta del Llobregat). La llàmina d’aigua estava pràcticament desapareguda per l’efecte del llarg estiuatge, unes condicions òptimes per l’observació de limícols. Hi havia un total de 10 espècies que sumaven un mínim de 80 exs. Els més nombrosos eren els corriols petits (Charadrius dubius), amb un mínim de 40 exs. A més a més hi vaig comptar 7 corriols grossos (Charadrius hiaticula), 6 territs menuts (Calidris minuta), 3 territs becllargs (C. ferruginea), 4 territs variats (C. alpina), 4 becadells (Gallinago gallinago), 2 valones (Tringa glareola), 8 xivites (T. ochropus) i 2 xivitones (Actitis hypoleucos).

Corriols petits (jove a l'esquerra i adult a la dreta).
Juvenil de Corriol gros, probablement de la subespècie tundrae.
Juvenil de Territ menut
Adult/no reproductor de Xivita

El més destacat però va ser un juvenil de Territ pectoral (Calidris melanotos). És la 24a citació d’aquest limícol americà al Delta del Llobregat i la 4a observació personal d’aquesta espècie en aquest espai.

L’exemplar va aparèixer el 8 de setembre a la platja de ca l’Arana, des del dia 9 es va començar a veure a la maresma del Remolar, fins ahir. Aquí podeu veure unes fotos i un video.