L'ORNITONIGMA

diumenge, 17 de febrer del 2008

Calabria a Pineda i observació curiosa a Blanes

Ahir a la tarda, havent acabat els trams de l'ICAO, vaig apropar-me a Pineda de Mar. No hi havia gaire moviment, tot i així continuava si més no una de les calàbries grosses Gavia immer i vaig veure un Paràsirt cuapunxagut Stercorarius parasiticus (semblava adult) de fase clara en plomatge hivernals atacant les gavines i els gavians.

Després em vaig acostar fins a Blanes, per tal de veure si relocalitzava la Larus atricilla. No la vaig trobar, però vaig descobrir el que podria ser un futur niu de Mallarenga blava Parus caeruleus. Als jardins del passeig marítim hi havia un mascle cantant, es movia continuament per uns arbustos que toquen al port, i en diverses ocasions, es va ficar a un furat que hi havia a ... un fanal!!! Aleshores tornava a sortir i cantava un altre cop, finalment s'hi va ficar un altre cop i ja no va sortir. Els que freqüenteu la zona, estigueu al cas, perquè seria una dada curiosa si al final hi nidifica.



3 comentaris:

Alfons ha dit...

Hola, Quique

Curiosa observació. De tant en tant em passo per allà. Ja estaré al tanto i ja t'explicaré si trobo res.

Una salutació.

Alfons

Anònim ha dit...

Gràcies, Alfons. Vaig estar-hi l'altre dia i el vaig sentir als pins del passeig, però no vaig veure cap activitat al forat del fanal.

Salutacions.

Quique

Anònim ha dit...

En un fanal similar a aquest, a la pla�a del Lledoner de Granollers, hi criava habitualment la mallerenga blava. Ara fa temps que no ho controlo.
Salutacions desde la Vall del Tenes.
Llu�s
GOT