L'ORNITONIGMA

diumenge, 24 de febrer del 2008

Observacions de làrids anellats

Tot seguit us penjo els últims registres de gavines i gavians amb anelles de lectura a distància:

Gavina capnegre Larus melanocephalus:

Adult amb anella de PVC blau fosc i codi blanc ISNC al tars esquerre i anella metàl·lica a la tíbia esquerra. Observada el 21/02/08 al port de Vilanova i La Geltrú (El Garraf, Barcelona). Aquest ocell pertany al projecte italià de Nicola Baccetti.




Gavià fosc Larus fuscus (graellsii/intermedius):

Adult amb anella de PVC d’un color esvaït (podria ser verd) i codi fosc E740 al tars esquerre i sense anella metàl·lica. Observat el 21/02/08 al port de Vilanova i La Geltrú (El Garraf, Barcelona). Pel tipus de codi, podria pertànyer al projecte holandès de Norman Van Swelm. Resta pendent de confirmació.
25/02/08: En resposta al correu que li vaig enviar, Norman Van Swelm m'informa que es tracta d'un exemplar que va ésser anellat com a poll el 4 de juliol de 1996 al port de Rotterdam, Holanda.





Exemplar de 1er hivern (2 cy) amb anella de PVC negre amb codi J78J al tars esquerre i anella metàl·lica al tars dret. Observat el 21/02/08 al port de Vilanova i La Geltrú (El Garraf, Barcelona). Podria pertànyer al projecte noruec de Nils Helge Lorentzen. Resta pendent de confirmació.





Gavià argentat de potes grogues Larus michahellis michahellis:

Exemplar de 1er hivern (2 cy) amb anella de PVC negre amb codi 40A(A?) [no n’estic segur del 4t dígit, però crec que és la lletra A] a la tíbia dreta i anella metàl·lica a la tíbia esquerra. Observat el 21/02/08 al port de Vilanova i La Geltrú (El Garraf, Barcelona). Pendent de confirmar l'origen.




Adult amb anella de PVC marró fosc i codi blanc N45M al tars dret i anella metàl·lica al tars esquerre. Observat el 23/02/08 al port de Blanes (La Selva, Girona). Aquest ocell, anellat com a poll a les Illes Medes (Girona), va ser observat també al port de Blanes el 06/10/o7 (per més informació cliqueu 1 i 2). En aquesta ocasió anava en companyia d'un altre exemplar i mostraven indicis de estar emparellats.

2 comentaris:

Marc Olivé ha dit...

Hola,

El 40AA és un L.michahellis de l'estany de Salses (Rosselló).

El L.fuscus J78J es va anellar a Lille Slettingen, Mandal, Vest-Agder, NORUEGA (57º58'N-7º30'E)com a poll el 12/7/07

Salut!

Marc Olivé

Ocells del Barcelonès i rodalies ha dit...

Gràcies, Marc, per la confirmació de la dada. Recordo aquella anella a la tíbia que em va costar de llegir i dubtava si es tractava d'una altra A. Sobre l'origen de l'exemplar encara no he rebut resposta, al contrari del que va pasar amb la fuscus que em van contestar molt ràpid.

Salut.

Quique